Koalalar ve bilinmeyenleri

Koalalar, Avustralya’ya özgü otçul ve ağaçta yaşayan bir keseli memeli hayvan türüdür. Bu hayvanların yaşam süresi, doğadayken 13 ila 18 yıl arasında olmaktadır. Ağırlıkları 15 kiloyu bulmaktadır. Kangurular gibi keseli hayvanlardır.

Koalalar, günde 20 saat uyuyarak günlerini geçirmektedir. O yüzden yemek yedikleri sırada yanaklarına da yaprak depolayıp, daha sonra yerler. Çok tembel hayvanlardır. Su içmeye bile tutundukları ağaçtan ayrılmazlar. yalnızca 4 dakika kadar hareket edebilecek enerjiye sahipler. O yüzden su ihtiyaçlarını ağaçtan damlayan sularla gideriyorlar. İyi yüzücü oldukları bilinir. Üremeleri ağustos ayından şubat ayına kadar devam eder. Koalaların hamilelik süresi sadece 33-35 gün sürüyor. Doğurdukları zaman çoklu doğum yapmazlar. Yani 1 tane doğururlar. İkiz yavru doğurdukları nadiren görülür. Her yıl üremedikleri için yaşamları boyunca altı ya da daha fazla yavruları olur. Dişi koalalar ise bir yere kapatıldıklarında lezbiyen ilişkiye eğilim göstermekteler.

Avrupalılar ile koalaların karşılaşmalarının ilk kaydı 1798 yılına aittir ve hayvanın bir resmi 1810 yılında doğa bilimci George Perry tarafından yayımlanmıştır.

  • Site İçi Yorumlar
Makale gönderim sistemimize hoş geldiniz

Galeri Alanı

828 x 478